Diverse steden in de VS grijpen verbod op nepwiet

July 15, 2010

15 juli: Diverse steden in de VS grijpen verbod op synthetische cannabinoiden aan om salvia te verbieden

Diverse staten en steden in de VS gebruiken een verbod op kruidenmixen zoals K2 en Spice om ook Salvia divinorum op de verboden lijst te krijgen. Vaak met succes.
Salvia wordt regelmatig in een adem genoemd met kruidenmixen die synthetische cannabinoiden bevatten. Het roken van deze ‘imitatie cannabis’ heeft een uitwerking vrijwel identiek aan die van cannabis. De effecten van Salvia zijn echter totaal anders en er is meer bekend over de werking en (zeer geringe) risico’s. In een aantal staten waar een verbod op Salvia eerder niet voldoende stemmen kreeg in de senaat wordt nu handig gebruik gemaakt van een verbod op synthetische cannabinoiden.