Meer verboden en verkeerde aannames

August 26, 2010

In navolging van inmiddels 20 staten van de VS en diverse steden in Noord-Texas, is nu ook in Dallas het bezit en de verkoop van salvia verboden. In een verklaring legt de burgemeester van Dallas, Tom Lennart uit waarom:

“Steeds meer kinderen gebruiken deze producten, omdat ze dezelfde uitwerking hebben als verboden middelen, maar momenteel legaal en eenvoudig te verkrijgen zijn. De nepwiet en salvia zijn net zo gevaarlijk als het echte spul, en we moeten nu handelen en voorkomen dat het verkocht en gebruikt wordt.”

En hoewel hij ergens wel gelijk heeft over de gevaren (gebruik van wiet kent immers zeer beperkte risico’s) toont hij met deze uitspraak ook aan dat hij geen enkele kennis heeft over de uitwerking van salvia. Wederom worden salvia en synthetische cannabinoiden op 1 hoop gegooid, resulterend in een verbod op beide.

Zie ook het opiniestuk van Jacob Sullum, die schrijft over ‘The Salvia Ban Wagon’.