De verzorging van salvia planten tijdens de winter

September 24, 2010

Nu de dagen korter worden en de temperaturen dalen is het tijd om vooruit te denken en ervoor te zorgen dat je salvia plant(en) het najaar goed doorstaan. Zoals bekend houdt Lady Salvia niet van kou, en kunnen temperaturen onder het vriespunt fataal zijn. Met het kouder worden van de nachten zal er een rode verkleuring optreden in de bladeren. Dit is een teken om je plant naar binnen te verplaatsen. In principe is een plekje binnenshuis in het raamkozijn met wat licht (maar geen direct zonlicht) voldoende om te overwinteren. Tijdens deze periode kan de plant wat meer blad laten vallen dan normaal, dit is normaal. De plant zal gedurende de winterperiode minder drinken, dus wees voorzichtig met water geven. Je kunt salvia planten ook onder lampen plaatsen, zodat de groei niet stagneert. Hiervoor kun je HPS (hogedruk natrium) lampen gebruiken, TL of spaarlampen. HPS lampen verbruiken veel electriciteit, TL en spaarlampen zijn een stuk zuiniger en volstaan prima om je planten de winter door te krijgen, zodat ze in het voorjaar weer naar buiten kunnen.

Zie onze kweeksectie voor meer informatie en kweektips.