Gemeente dreigt winkeleigenaar met sluiting als hi

July 10, 2010

In Trail, een dorp in Brits Columbia, Canada, heeft de gemeente de eigenaar van een winkeltje waar salvia divinorum wordt verkocht, gesommeerd om de verkoop van het azteekse kruid onmiddellijk te staken. Doet hij dit niet dan loopt hij de kans dat zijn vergunning wordt ingetrokken. De gemeente zou ‘bezorgd’ zijn over de mogelijke risico’s van salvia. Een stukje uit het nieuwsbericht:

“De gemeente van Trail heeft besloten dat het in het belang van de inwoners het beste is om waarschuwend te werk te gaan, en om LeMoel te vragen om de drug uit de schappen te halen.”

“De gemeente is bezorgd dat het hallucinogeen salvia mogelijk schade kan toebrengen aan de inwoners, en heeft daarom besloten dat de verkoop aan banden gelegd moet worden,” aldus medewerkster Michelle Ferraro. “LeMoel is gevraagd om te stoppen met de verkoop van salvia vanuit zijn winkel. Geeft hij hier geen gehoor aan, dan zou er gekeken kunnen worden naar het schorsen of intrekken van zijn winkelvergunning.”

Opmerkelijk besluit, aangezien salvia in het betreffende plaatsje volledig legaal is. Gaan ze ook achter de lokale supermarkt aan, die lijm verkoopt? Of de slijter?