Salvia verboden in Canada, geen handhaving

November 11, 2010

11 november 2010: Salvia verboden in Canada, geen handhaving

Sinds afgelopen maand mag Salvia divinorum niet meer verkocht worden in Canada. Volgens de overheid is het actieve bestanddeel van Salvia, salvinorin A, een natuurlijk gezondheidsproduct en om dat te mogen verkopen moet het Canadese ministerie van volksgezondheid (Health Canada) toestemming geven.

“Het is verboden om NHPs (natural health products) te verkopen in Canada, tenzij ze zijn gekeurd door Health Canada en toestemming wordt gegeven om het product te verkopen,” aldus een woordvoerder van Health Canada in een email.

Winkeleigenaren zijn echter niet op de hoogte van de nieuwe regels, en ook op internet is salvia nog volop verkrijgbaar.

Lees het volledige (Engelstalige) nieuwsartikel op CBC News.