Gaat Canada salvia verbieden?

February 23, 2011

23 februari 2011: Gaat Canada salvia verbieden?

Momenteel is salvia in Canada officieel een ‘natural health product’, maar de overheid heeft plannen om het onder de Canadese opiumwet te laten vallen. In enkele berichten wordt gesproken over een verbod op de ‘Miley Cyrus party drugs’ (*zucht*).

Een winkelier, die salvia verkoopt in haar winkel in Vancouver, weet goed te verwoorden waar zo’n verbod toe zal leiden:

“De oplossing zou meer schade aanrichten dan goeds opleveren, en bovendien honderden miljoenen dollars kosten om te handhaven. Het verbieden van salvia zou mij, een verantwoordelijke en belastingbetalende winkelier, ervan weerhouden om salvia te verkopen. Het zal me ervan weerhouden om het te verkopen aan volwassen mensen die ik kan wijzen op de juiste, meest veilige manier van gebruik. Salvia is een onschadelijke plant waar nog nooit iemand aan is overleden. Het kan voor een plezierige en interessante ervaring zorgen, mits het gebruik verantwoord gebeurt.”