Door universiteit gesponsord congres psychedelica

October 30, 2012

30 oktober 2012Eerste door (Amerikaanse) universiteit gesteunde congres over psychedelica

Psychedemia is het eerste congres over psychedelica welke door een universiteit in de Verenigde Staten word gesteund. Het congres vond plaats in het weekend van 30 september aan de universiteit van Pennsylvania. De ondertitel luidde “Integrating the psychedelic experience in academia.”

Onder de deelnemers waren wetenschappers, schrijvers, docenten, studenten, psychonauten en (visionaire) kunstenaars. Een breed publiek met als gezamenlijke deler een interesse in het verbreden van hun kennis en bewustzijn en het onderzoeken van de (therapeutische) mogelijkheden die de psychedelische ervaring kan bieden. Reality Sandwich heeft een uitgebreid verslag van het weekend gepubliceerd.

Hierin wordt ook ingegaan op Salvia divinorum:

“Peter Addy en anderen hielden een posterpresentatie met de naam “Scientific Exploration of Subjective Experience: Salvia divinorum.” Zijn paper is hier te vinden.