Matthew Johnson over psilocybin en salvinorine A

December 20, 2012

20 december 2012Matthew Johnson, PhD, over psilocybin en salvinorin A onderzoek

In een presentatie van Matthew Johnson, PhD onderzoeker aan de John Hopkins Universiteit (Verenigde Staten) en gefilmd tijdens de Stichting Open conferentie eerder dit jaar, vertelt hij over de opzet van een onderzoek naar psilocybine, uitgevoerd aan het JHU laboratorium. Tevens gaat hij in op het vorig jaar afgeronde onderzoek naar de effecten van salvinorin a (het psychoactieve bestanddeel van Salvia). Hierin komt ondermeer de mogelijkheid van behandeling van Alzheimer aan bod. Daarnaast bespreekt Johnson kort de verschillende manieren van toedienen, en de verschillen tussen rituele wijze van toediening (het kauwen van bladeren) en de meer moderne varianten zoals tincturen en extracten.

Het gedeelte over Salvia begint op 40:00.

Matthew Johnson PhD – A Systematic Research Program Examining Psilocybin from Stichting OPEN on Vimeo.