Man genezen van 5 jaar lange depressie door Salvia

July 28, 2014

July 28, 2014Een man claimt genezen te zijn van 5 jaar lange depressie dankzij salvia divinorum

Je komt tegenwoordig zelden nog nieuwsberichten over salvia tegen. De plant blijft een relatief vrij onbekende drug behalve in bepaalde (kleine) kringen. Dit houdt helaas ook in dat maar weinig mensen bekend zijn met de mogelijke therapeutische voordelen. Daarom willen we graag dit verhaal delen van iemands kortstondige maar geweldig positieve ervaring met salvia, een ervaring die gedeeld is op het reset.me forum.

De anonieme man uit Iowa heeft het over een langdurige, donkere periode in zijn leven: “Ik wil niet teveel in detail treden, maar het was een erg slechte tijd in mijn leven, met suïcidale gedachten en gewoon een gebrek aan wil om nog te leven.”

Wat interessant is aan deze ervaring is dat deze persoon niet klinkt als een zware gebruiker. Volgens eigen zeggen nauwelijks een fan van salvia. Hij keerde niet naar salvia uit wanhoop. Hij had geen verwachtingen, behalve de hoop op een klein verzetje. Maar op de een of andere manier, heeft het hem compleet kunnen genezen van zijn zware depressie.

“Ik rookte het nog 3 keren gedurende een maand. Na die laatste keer had ik absoluut geen interesse om het nog eens te gebruiken. Mijn depressie stopte na het gebruik van salvia. Het is waarschijnlijk 4 jaar geleden dat ik het gerookt heb en ik heb sindsdien geen depressiviteit meer gevoeld.”

Hij verwijst naar salvia divinorum als een soort ‘resetknop’, zoals die op een computer. Een vergelijking die goed past bij de community waar dit bericht verscheen.

Voor diegenen die zich afvragen wat hij precies nam; zijn ervaring is gebaseerd op het roken van een 10X salvia extract. In de woorden van de gebruiker gaf het hem een gevoel alsof hij weer een kind was. Blij en compleet stressvrij. Hij sluit af door te zeggen: “Ik ben van mening dat er meer onderzoek naar gedaan moet worden, want ik ben er zeker van dat het mijn depressie heeft genezen”.

Lees het volledige forumbericht op het reset.me forum

Over reset.me

De reset.me website is een gemeenschap gewijd aan psychedelisch nieuws. Het werd gestart door Amber Lyon, een voormalige CNN-verslaggever die werd geplaagd door nachtmerries van alle verschrikkingen die ze in de loop van haar carrière tegenkwam. Ook zij werd naar eigen zeggen gered door de therapeutische werking van psychedelica.