Koken met Salvia (en andere psychedelica)

April 10, 2013

10 april 2013Koken met Salvia (en andere psychedelica)

Chefkok Misha Sukyas brengt z’n gerechten – letterlijk – naar een andere dimensie door verschillende exotische en psychedelische ingredienten te combineren in z’n gerechten. Tot nu toe verwerkte hij onder andere truffels, salvia en hawaiian baby woodrose in z’n creaties. Het gerecht ‘Kalfsvlees in een korst van Salvia gegarneerd met truffels en cannabis’ maakt onderdeel uit van een serie afleveringen die behoort tot een campagne van online kledingzaak Freshcotton. In de campagne, getiteld ‘Baked’, worden diverse psychedelica – die in Amsterdam legaal zijn – gebruikt als ingrediënten voor de recepten.

Hoewel de recepten niet al te serieus genomen moeten worden en voorzichtigheid altijd geboden is bij het gebruik van dergelijke middelen vinden we het een creatief idee. Hieronder kun je het filmpje bekijken waarin Salvia wordt gebruikt.